Aszódi Javítóintézet, Általános Iskola, Szakiskola és Speciális Szakiskola

"Esélyt adunk, utat mutatunk."

Szívek zarándoklatát szervezték Máriabesnyőre

Második alkalommal indult útjára a Váci Egyházmegyében a Szívek zarándoklata Aszódról, a Fiúnevelő Intézet kápolnájából.

Szent Iván havának utolsó napján, délben áldotta meg a zarándoklatra indulókat Gyurkovics István aszódi plébános, Az intézet növendékei és a kereszt alá gyűlt zarándokok imádságos lelkülettel vágtak neki a több mint tíz kilométeres útnak.

A kárpát-medencei Mária­úton, Bag és Domonyvölgy érintésével, lankás tájon és nehéz erdei terepen zarándokolt 65 ember a máriabesnyöi kegyhelyre, a boldogságos szűzhöz, magyarok pátrónájához.

Ki-ki vitte a maga vagy a mások lelki keresztjét bűnbocsánatért esedezve. Az egykori javítós templomból megmaradt hordozható szívet most is az intézet növendékei emelték vállukra. A pihenök imával teltek; Mária-énekeket énekelt a dombok között elhaladó zarándok-csoport.

A nagy höségben lelket és embert próbáló út után, a hat 1 órakor kezdödö esti szentmisére érkezett meg a népes keresztalja.

A zarándoklatot – a tavalyihoz hasonlóan – Lakos Mária Lujza szervezte; lebonyolításában sokan segítettek. Jelen voltak az intézet nevelöi és munkatársai is, élükön az igazgatóval – szerepel Klamár Zoltán beszámolójában.

Magyar kurír
Megosztás:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Comment

Megszakítás