Aszódi Javítóintézet, Általános Iskola, Szakiskola és Speciális Szakiskola

"Esélyt adunk, utat mutatunk."

Engedjétek hozzám című bejegyzés borító képe

“Engedjétek hozzám a gyermekeket…!”

Keresztelők és elsőáldozás

Az Aszódi Javítóintézet 133 éves hagyománya a növendékek lelki gondozása.

Ennek jegyében, római katolikus hitoktatás keretében ismerkedhetnek meg az érdeklődők a hit alapjaival, majd járulhatnak a szentségekhez. 

Évről-évre mindig vannak, akik – miután hónapokon át „megérintődnek” a szertartások alatt a kápolnai szentmiséken -, keresztelkedésre vágynak, illetve elsőáldozáshoz szeretnének járulni. Ehhez minden bizonnyal hozzájárulnak azok az imádságok, melyeket a kápolnába járó aszódi hívek mondanak évtizedek óta a javítósokért. 

Idén június 10-én, az intézet Jézus Szent Szíve Kápolnájában került sor egy bensőséges hangulatú ünnepi szentmisére, melynek keretében Dr. Gyurkovics István plébános atya megkeresztelt három növendéket, egyet pedig az Eucharisztia szentségében részesített. A keresztszülőséget Oláh Dezső hitoktató és Dr. Koleszáné Bene Melinda az aszódi Katolikus Karitász vezetőségi tagjai vállalták. 

A szentmise után a kápolna teázójában szeretetvendégség várta a szentmisén résztvevőket. Az aszódi Katolikus Karitász kis ajándékokkal kedveskedett az ünnepelteknek. 

Az egyik megkeresztelt növendék szerint:
„ Nagyon jó megérezni a szentmiséken, hogy engem itt elfogadnak. Azt a  szeretetet, amit most kaptam, sosem fogom elfelejteni.”

Úgy legyen…………

Lakos Mária Lujza
Megosztás:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Comment

Megszakítás