Aszódi Javítóintézet
Keresés a honlapon


 


Zsolti nemrég maga állított össze, a teljesség igénye nélkül egy kis válogatást a növendékekkel közösen készített munkáiból.


Õt idézzük:

"Sajnos nagyon sok produktum készítésérõl, nincsenek fázisképek, magát a készítést nem mindenhol tudom bemutatni. Tudom, ez lenne a lényeg, de amikor készítettük, gyakran úgy belefeledkeztünk, hogy eszünkbe sem jutott a fényképezés. Ezért csak a bizalmukra tudok apellálni, elhiszik, valóban a gyerekek és én készítettem".


"Ez a makett vár 2006-ban készült a befogadó csoport tanműhelyében. Jó nagy munka volt, de a gyerekeknek, kalapácsfej reszelés után igazán üdítően hatott a maketten dolgozni. Mondhatom, külön jutalom volt ez, pedig nem volt egyszerű. Nagy odafigyelést és kézügyességet kívánt. A legjobb az volt, hogy mindig menet közben találtuk ki, mikor mit fogunk elkészíteni. Nekem a templom tetszik a legjobban. És még valami, mindent hulladékból készítettünk. Nagy kihívás volt a nyitható, zárható ajtók elkészítése (torony, templom..) De a legnehezebb a bonyolult kapu elkészítése volt. Van nyitható és természetesen zárható kapu és várrostély, ami a saját súlyánál fogva leereszthető".

Makett vár Makett vár Makett vár Makett vár Makett vár"Alighogy kész lett a középkori vár makettünk, már el is kezdtünk egy újabb nagy építkezést. Western várost építettünk. Teljesen a fantáziánkra volt bízva, hogy mi legyen benne. Hasonlóan a várhoz itt is mindent menet közben találtunk ki. Nem csak azt, hogy mi legyen, de azt is, hogy hogyan tudjuk megoldani. A képeken nem látszik, de az ajtók ki nyílnak, természetesen a Salon ajtó, lengőajtó, a börtöné pedig zárható. De a városkaput is erős zár védi az esetleges ostrom alatt".

Western város Western város Western város Western város Western város"Biliárd asztal:
Az összeszerelésben és a kivitelezésben a csoport minden tagja részt vett. Olyan lelkesek voltak, hogy egy hétvége alatt elkészítettük az asztalt, úgy, hogy estére nem volt nyoma sem, a barkácsolásnak, fúrásnak, faragásnak".

Biliárd asztal Biliárd asztal Biliárd asztal Biliárd asztal Biliárd asztalAsztali foci, azaz Csocsó

Makett vár Makett vár Makett vár Makett vár Makett várFélautomata, elektromos kijelzős mini bowling pálya.

Mini bowling Mini bowling Mini bowling Mini bowling Mini bowling"Faltetkók készítése:
Az úgy kezdődött, hogy a saját lakásomba kellett faltetkót készítenem a lány szobába.
De ha ez ment, akkor használjuk ki a nagy falfelületeket és készítsünk a munkahelyemen is néhányat. Szerencsémre hamar kiderült, hogy vannak ügyes és biztoskezű fiúk, akik szívesen festegetnek. Igaz, a nagy lelkesedés kicsit csökkent, amikor megtapasztalták, hogy fárasztó és hosszadalmas munka, de megéri. Mindig akad egy lelkes tanítvány, aki szívesen fest egy új képet a falra. Csak győzzem festékkel és ecsettel".

Faltetkó Faltetkó Faltetkó Faltetkó FaltetkóLéghoki készítés
Torpedó játék házilag
  ««« 1 2 3 4   »»»Magyar   English   Deutsch Aszódi Javítóintézet 2170 Aszód, Baross tér 2.