Médiatár - videotár Médiatár - képtár »
Médiatár - hangtár »

X. Rákellenes futás és kerékpározás Aszód 2018. április 14.


Forrás: Galga Televízió


Egy zárt világ képei, melyrõl rémtörténetek születtek.

45 évvel ezelőtt nem mutogatták senkinek az aszódi javítóintézetet: hiába készült kiváló fotósorozat a benti életről, pincébe zárták a kiállítást. De ez még akkor volt, amikor minden szép és jó volt, legalábbis hivatalosan. Egy elhallgatásra épült kor elhallgatott története következik. Egy félelmetes hírű helyről.


Forrás: RTL KLUB XXI. század


Adventi vásár a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságon - 2017.

Hagyományainkhoz híven intézetünk 2017-ben is részt vett a Budapesten rendezett Adventi vásáron, ahol a növendékeink által készített termékek nagy sikert arattak.
Egyedülálló módon a Pszichopedagógiai csoport növendékei zenés műsorral köszöntötték a megjelenteket.


Forrás: https://www.mediaklikk.hu/video/esely-2018-01-13-i-adas-5/


A börtön és az élet közötti válaszút

És akkor jöjjenek azok a fiatalok, akiknek az élete szinte már gyerekként kisiklott. Lopásért, rablásért, kisebb bűncselekményért és vétségért lehet az Aszódi Javító-nevelő intézetbe kerülni maximum négy évre.

Forrás: TV2 Tények


Beszélgetés Puskás Péterrel, az Aszódi Javítóintézet igazgatójával

Néhány hónapja Puskás Péter, a Javítóintézet korábbi általános igazgatóhelyettese irányítja Aszód nagy múltú intézményét. Többek között arról beszélgettünk vele, hogyan lépett édesapja nyomdokaiba, illetve mi lesz a Javítóintézet további sorsa.

Forrás: Galga Televízió


"Sztár Kerestetik" Kalocsa, 2010

Az Aszódi Javítóintézet 2009-ben ünnepelte alapításának 125. évfordulóját, melynek keretében éves kultúrális és sport rendezvénysorozatot szerveztünk.
Hagyományteremtés céljából megrendeztük az "AFI Sztár Kerestetik" kultúrális vetélkedõt, a javító- és nevelõintézetek dolgozói számára.
2009-ben a Kalocsai Gyermekotthon elõadása kapta az elsõ díjat, így idén õk bonyolították le a "Sztár Kerestetik" kultúrális verseny második rendezvényét. Ezen intézményünk csapata kapta az elsõ helyezést, így 2011-ben ismét nálunk kerül lebonyolításra az esemény.
Intézetünk köszönettel és örömmel tesz eleget megtisztelõ feladatának és reméljük, minél több társintézmény lesz kihívóink között!Rákellenes futás és kerékpározás

Városi rendezvénnyé nőtte ki magát a nyolc évvel ezelőtt indított kezdeményezés. Április 9-én 80 induló vállalkozott arra, hogy futva vagy kerékpáron felkeresse a domonyi és aszódi temetőben a Javítóintézet egykori, rákban elhunyt dolgozóinak sírját, és az ott elhelyezett kopjafára szalagot kössön, így emlékezve rájuk.Vándorok Táncszínház Aszód

Az Operaház FantomjaMik a lehetőségei egy javítóintézetet megjárt gyermeknek?


Kiskorú bűnözők ellen is folyhat büntetőeljárás (TV2 - MOKKA - 2014.09.26.)

A tavalyi törvénykezés óta 12 éves kortól lehet gyerekeket előzetes letartóztatásba tenni. Az eljárásra azonban mentálisan is fel kell készíteni a kiskorúakat.

Egy tizenhárom éves fiú rabolt ki egy másik gyereket Kaposváron, a bíróság elrendelte a letartóztatását. A tizennégy év alattiakat tavaly július óta lehet bíróság elé állítani, ha súlyos bűncselekményt követtek el. Ha elítélnek egy ilyen korú gyereket, a legsúlyosabb ítélet az, hogy javítóintézetbe küldik...A javítóról túrisztikai szemmel
(A mûsorrészlet az ATV Hazai túrizmus - Aszódi túra címû mûsorában került adásba, 2011.03.10-én 17:05-kor).Virtuális séta az intézetben.


Aszódon is kék az ég (1971)


AFI csoda


Aszódon a kalandfilmek mennek (2008)
Kapcsolódó cikk
- Fel -