Szakmai anyagok

Mûhely | Módszertan | Terápia | Dolgozatok | Archívum

Beszámoló Drog és Alkohol Prevenciós Csoportfoglalkozásról

Beszámoló Drog és Alkohol Prevenciós Csoportfoglalkozásról

Gerhát Zsófia Pszichológus
2020

A fiatalok boldogulását nagymértékben segíti, ha káros drog- és alkoholhasználat nélküli életmódot alakítanak ki maguknak. Az Intézetben dolgozó pszichológusként ennek érdekében 2020.02.27. és 04.16. között, heti rendszerességgel Drog és Alkohol Prevenciós Csoportfoglalkozást tartottam...

Olvas
Szeretet kint és bent

A szeretet kint és bent

/Szakdolgozat 2012/

B. Vajda Edit

Képző- és iparművészeti végzettséggel rendelkezem, ezért a délelőtti műhelyfoglalkozásokon adott volt, hogy a fiúkkal különféle kézműves technikákat ismertethettem meg, melyek elsajátításával sok szép és emlékezetes munka született.
Tapasztaltam, hogy az alkotói környezet atmoszférája, az alkotás folyamata megnyithatja a fiúk lelkét. Ezáltal szelídebbek, kezelhetőbbek lesznek. Változatos és izgalmas feladatok segítségével aktív tapasztalási és vizuális alkotói folyamaton keresztül a személyiség alakul, formálódik.

Olvas

Lovasprogram 2018.05.06.

Intézetünk 5-ös csoportja külső programot szervezett, melyben Berki Tamás pedagógus kolléga által felajánlott lovas program szerepelt fő eseményként. A csoport az utóbbi időszakban aktívan kivette részét a csoporthelyiségek felújításában, állagmegóvásában, festésében, így egyfajta jutalom is volt ez a növendékeink számára. A kinti program természetesen része a nevelésnek, az ehhez kapcsolódó nevelői bizalom, a csoport összetartását, egymás iránti toleranciáját, az intézethez való viszonyulását is formálja.
Kerényi Norman


Örömre ítélve

Mindig vannak olyan személyiségek, akik energiavámpírok. Ahogy elkezdesz velük beszélgetni, érzed, hogy egyre gyengülsz, ahogy szívja le az energiádat. Itt, zenélés közben viszont elképesztő energiaáramlás kezdődik el köztünk! Hihetetlen sok energia jön ki belőlem, de épp ugyanannyit kapok vissza a gyerekektől. Biztos ők is érzik, mennyi energiát adunk és kapunk egy közös zenélés alatt!
Sipos Márti


- Fel -