Hitélet az intézetben

Engedjétek hozzám a gyermekeket

"ENGEDJÉTEK HOZZÁM A GYERMEKEKET...!"

Keresztelők és elsőáldozás

Lakos Mária Lujza

2017. június 10-én, az intézet Jézus Szent Szíve Kápolnájában került sor egy bensőséges hangulatú ünnepi szentmisére, melynek keretében Dr. Gyurkovics István plébános atya megkeresztelt három növendéket, egyet pedig az Eucharisztia szentségében részesített.

Olvas


Szeretet

A szeretet titkát szemlélve

Lakos Mária Lujza

"Nem csak önmagunk miatt megyünk szentségimádásra, nemcsak Jézussal való személyes találkozás ajándékáért, hanem másokért, a Test többi tagjáért is. Egy testnek vagyunk a tagjai, és minél jobban átjárja a tagokat Isten szeretete, annál inkább akarunk segíteni, szolgálni másokért és másoknak".

Olvas


Bűnbánat és böjt

Bűnbánat és böjt

Lakos Mária Lujza

Hagyomány intézetünkben, hogy „szent időben” – adventkor és nagyböjtben -, neves egyházi személyiségeket kérünk fel arra, hogy készítsék fel növendékeinket lelkiekben is az ünnepekre.

Olvas
Szívek zarándoklata 2016

VI. Szívek zarándoklata

2016 június 25.

Aszódtól Máriabesnyőig a Mária Úton javítóintézeti növendékekkel és nevelőikkel. Indulás 12 órakor, az Aszódi Javítóintézet kápolnájából. A zarándoklat 18 órakor szentmisével zárul. Mindenkit szeretettel várunk!
"A sötétséget NEM LEHET ÖSSZETÖRNI, és kilapátolni az ablakon. Sokkal egyszerűbb, ha MEGGYÚJTUNK egy gyertyát. Talán nem a rossz, a hiány ellen kell küzdeni, hanem ÉLETRE HÍVNI A FÉNYT, a saját életünkben és másokéban egyaránt". (Böjte Csaba)


Szívek zarándoklata

Szívek zarándoklata

2012

Ki-ki vitte a maga vagy a mások keresztjét bûnbocsánatért esedezve. Az egykori javítós templomból megmaradt hordozható szívet most is az intézet növendékei emelték vállukra. A pihenõk imával teltek, Mária-énekeket énekelt a dombok közt elhaladó zarándokmenet.

Olvas
Az EKG esete a javítós szívekkel…

Idén februárban egy mindeddig nem tapasztalt helyzetbe került a Javítóintézet. Egy patinás budai katolikus gimnázium egyik osztálya jelentkezett be azzal a kéréssel, hogy hagyományos nagyböjti lelkigyakorlatukat a Javítóintézetben szeretnék megtartani.
Lakos Mária Lujza


Templomtól a kápolnáig

Az Aszódi Javítóintézet "Jézus legszentebb szíve" temploma és a "Jézus Szent Szíve" kápolna története
Asztalos István


Keresztállítás a felrobbantott temlom helyén

Az Aszódi Járási Tanács határozata alapján az Aszódi Fiúnevelő Intézet templomát 1963-ban felrobbantották. A templom helyén felállított keresztet Beer Miklós püspök áldotta meg 2009. szeptember 26-án.


Visszakerültek a "megtört szívek".

Kedves Lakos Mária Lujzi!
Máriautas zarándok voltam az idei 40 napos zarándoklaton. Mélyen érintett mindannyiunkat a kápolnában tartott beszélgetése.


Egyházmegyei kitüntetést kapott az Aszódi Javítóintézet igazgatója
2010

...Beer Miklós megyéspüspök "A Váci Egyházmegyéért" kitüntetést adományozta Szarka Attilának a javítóintézet igazgatójának...

- Fel -